Tekening kind

U bevindt zich hier: home > peuter & kleuter > afwijkend looppatroon of tenenloop

Tekening kind

Afwijkend looppatroon of tenenloop

Vaak komen ouders bij de kinderfysiotherapeut met de vraag het looppatroon van hun kind eens te beoordelen. “Mijn kind loopt zo met de voeten naar binnen” of “mijn kind loopt altijd op de tenen”. De kinderfysiotherapeut onderzoekt dan wat de reden van het afwijkende looppatroon kan zijn. Is er sprake van een bewegingsbeperking van de gewrichten en spieren, of is de beweeglijkheid juist vergroot?

In veel gevallen heeft het te maken met de leeftijdsfase en groeifase waarin het kind zich bevind en is er geen directe indicatie voor kinderfysiotherapeutische begeleiding. De kinderfysiotherapeut geeft u schoenadvies en tips voor thuis.

Maar soms is er sprake van spierzwakte, spierverkorting van de kuitspieren (bij tenenloop), bewegingsbeperking van gewrichten of juist hypermobiliteit. En ook wanneer het kind vaak valt of struikelt, snel moe is of zich snel blesseert, kan kinderfysiotherapeutische begeleiding wel zinvol zijn.

In samenwerking met Podotherapie Daelenbroeck organiseert Kinderfysiotherapie Daelenbroeck 4 keer per jaar een gratis kindervoetenspreekuur voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Mocht u het gratis kindervoetenspreekuur net gemist hebben, of u wilt graag een uitgebreider onderzoek door de kinderfysiotherapeut, dan kunt u, met of zonder verwijzing van de huisarts, ook een afspraak maken bij Kinderfysiotherapie Daelenbroeck.

Gratis voetencheck

Gratis voetencheck kindervoeten

Ervaart uw kind pijn en/of een vermoeid gevoel aan de voeten tijdens of na bewegen? Maakt u zich zorgen over afwijkende stand van de voeten van uw kind? Valt of struikelt uw kind veel? Kinderfysiotherapie Daelenbroeck organiseert samen met Podotherapie Daelenbroeck een gratis kindervoetenspreekuur.

Voor 2020 zijn de volgende spreekuren gepland:

Donderdag 13 februari: tussen 15.30 en 17.30 uur
Donderdag 14 mei: dit spreekuur komt te vervallen
Donderdag 10 september: dit spreekuur komt te vervallen
Donderdag 26 november: dit spreekuur komt te vervallen

Klik hier voor meer informatie

× Home Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie algemeen Meetinstrumenten Behandeling Wie zijn wij Samenwerking Informatie voor leerkrachten
Baby
Kinderfysiotherapie bij baby's Voorkeurshouding Plagiocephalometrie (PCM) Motorische ontwikkelingsachterstand Prematuur-dysmatuur Huilbaby
Peuter & Kleuter
Kinderfysiotherapie 2-6 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Afwijkend looppatroon of tenenloop Gratis voetencheck Het ELK-team
Schoolkind
Kinderfysiotherapie 6-18 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Fijne motoriek Schrijfproblemen Rugklachten Het sportende kind Medical taping Gratis voetencheck Het ELK-team
Prikkelverwerking Contact
Contactgegevens Eerste afspraak maken Afspraak wijzigen of afzeggen Locaties Klachten