Tekening kind

U bevindt zich hier: home > privacy verklaring

Tekening kind

Privacy verklaring

Verwerking van gegevens van cliënten

Gegevens over de gezondheidstoestand van uw kind zijn bijzondere persoonsgegevens en daar gaan wij zo zorgvuldig mogelijk mee om. In deze Privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Als uw kind cliënt wordt in onze praktijk nemen wij uw persoonlijke gegevens op in onze administratie en maakt uw kinderfysiotherapeut een dossier aan. Dit is een wettelijke plicht. Het dossier van uw kind bevat informatie die noodzakelijk is voor een zorgvuldige beoordeling van de gezondheidstoestand en gegevens over het uitgevoerde onderzoek en behandelingen.
Indien nodig wisselen wij gegevens uit met derden, bv ( huis)artsen, consultatieburo-artsen, andere hulpverleners ( bv. ergotherapeuten, podotherapeuten, logopedisten), leerkrachten. Deze gegevens delen wij alleen, indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.
Kinderfysiotherapie Daelenbroeck houdt zich aan de wettelijke bewaartermijn voor medische dossiers van 15 jaar na afloop van de behandeling. 

Kinderfysiotherapie Daelenbroeck houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt; deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze privacyverklaring;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperken tot uitsluitend die gegevens, die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen, zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Wij moeten patiëntgegevens vastleggen ten behoeve van het behandelproces. Grondslag voor deze persoonsgegevens is de behandelovereenkomst;

Kinderfysiotherapie Daelenbroeck kan de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • Adres;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Geslacht;
  • Geboortedatum;
  • Gezondheidsgegevens;
  • Verzekeringsgegevens;
  • BSN;
  • Nummer identiteitskaart of paspoortnummer;

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft, kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van onderstaande doeleinden. Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de digitale dossiervoering (EPD);
  • Het verzorgen van de (financiële) administratie;
  • Het verzorgen van de uitvraag van patiënttevredenheidsonderzoeken;
  • Het verwerken van declaraties of banktransacties;

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen, waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is.

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen, welke gevestigd zijn buiten de EU.
Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger. Hiervan wordt een aantekening gemaakt in het digitale patiëntendossier.
Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking. Zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen:

  • Alle personen die namens Kinderfysiotherapie Daelenbroeck van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens;

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven, welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of, in opdracht van u, direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren, voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit, dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Als Kinderfysiotherapie Daelenbroeck zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u, na het doornemen van onze privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via:

info@kinderfysioroermond.nl

Gratis voetencheck

Gratis voetencheck kindervoeten

Ervaart uw kind pijn en/of een vermoeid gevoel aan de voeten tijdens of na bewegen? Maakt u zich zorgen over afwijkende stand van de voeten van uw kind? Valt of struikelt uw kind veel? Kinderfysiotherapie Daelenbroeck organiseert samen met Podotherapie Daelenbroeck een gratis kindervoetenspreekuur.

Voor 2021 hebben wij i.v.m. de maatregelen rond het coronavirus nog geen spreekuren kunnen plannen.

Heeft uw kind klachten of heeft u vragen over de voetstand of het looppatroon van uw kind en wilt u liever niet wachten tot we de spreekuren weer kunnen opstarten? Dan kunt u altijd een afspraak maken voor een kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Een afspraak maken kan via onze contactpagina. 
Het kinderfysiotherapeutisch onderzoek is niet gratis en zal bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

Voor 2022 zijn de volgende gratis spreekuren gepland:

  • Donderdag 27 januari: tussen 15.30 en 17.30 uur
  • Dinsdag 19 april: tussen 15.30 en 17.30 uur
  • Donderdag 7 juli: tussen 15.30 en 17.30 uur
  • Dinsdag 18 oktober: tussen 15.30 en 17.30 uur

Locatie

Kinderfysiotherapie Daelenbroeck, Medisch Centrum Bredeweg
Bredeweg 239 (2e verdieping, lift aanwezig) in Roermond

Omdat kinderen het moeilijk vinden om te wachten, is aanmelden wel nodig: U kunt een mail sturen naar receptie@podotherapiedaelenbroeck.nl of bellen met 0475-322262.

 

Klik hier voor meer informatie

afspraak-maken-of-wijzigen.html
afspraak-maken-of-wijzigen.html

Wat ouders en
kinderen vertellen

  • Ze waren prettig in de omgang en dachten met ons mee! Hielden zeer goed rekening met de corona, afspraken konden op een veilige manier doorgaan.
  • Heel betrokken en fijn contact
  • Ik kwam er al met mijn andere zoon dat is heel goed bevallen daarom dacht ik bij fysiotherapie voor de jongste ook meteen aan jullie als fysio. Heel erg kindvriendelijk.
  • Hele lieve therapeut gehad
  • Geduldige manier van benaderen van onze dochter. Het op het gemak stellen van onze dochter en de manier van communiceren met haar.
  • Fijne begeleiding, afspraken makkelijk te maken.
  • Ook al waren verbeteringen bijna niet mogelijk, toch is er alles aan gedaan om alles uit te proberen. Het lag uiteindelijk niet aan de therapie maar echt aan het lichaam van het kind.
  • Mijn dochter heeft sinds haar ziekte een hele vakbekwame behandeling gekregen. Ze werd heel persoonlijk benaderd waardoor een vertrouwensband ontstond! Geweldig!
  • Het waren voor mijn dochter gezellige en vrolijke consulten met leuke oefeningen. Hierdoor was het geen moeite om mijn de dochter te motiveren om er naartoe te gaan en om de oefeningen thuis te doen.
  • Laura is open, sociaal, professioneel, warm en heel lief voor mijn zoontje van 3 maanden.
  • Je doet een goede werk!
  • Marjo is een enorm kundig maar zeker ook warm persoon. Ze nam de klachten van onze dochter serieus en heeft ons tips gegeven waarmee we ook thuis aan de slag konden. Onze dochter vond het altijd heel gezellig als Marjo kwam en we hebben haar echt vooruit zien gaan qua ontwikkeling. Marjo zorgde ook dat wij ons weer zekerder gingen voelen over ons dochtertje, en dan mn rondom haar ontwikkeling en mogelijkheden. Wij zullen Marjo zeker nog gaan missen!
  • Alles, goede begeleiding, duidelijke uitleg en goede oefeningen met resultaat.
  • Gewoon super in alles en heel prettig ervaren allemaal en ook veel baat bij gehad.
    Vooral doorgaan zoals ze doen.
  • Goed betrokken, neemt de tijd voor de klant
  • Alles was netjes en snel geregeld
  • Ik heb de fysiotherapie als prettig ervaren voor mijn kindje. Ik maakte me veel zorgen, de fysiotherapeuten begreep mij en heeft mij vaak gerust weten te stellen tijdens de behandeling.
  • Dat ze een lieve schat is die de afgelopen jaren ontzettende goede zorg verleent heeft aan mijn zoon en ze had elke keer op het einde een lief klein verassinkje voor mijn zoon als ie zn best had gedaan. Verder is ze heel professioneel en weet wat ze doet en ze is lief voor kinderen. Tip: Dat je makkelijker in contact kan komen met Daelenbroeck indien je bv. een afmelding op tijd wilt doorgeven maar volgens mij hebben jullie dat al aangepast.
  • Fijne begeleiding, kreeg telkens goede tips en oefeningen waarmee wij aan de slag konden.
  • Goede begeleiding, uitleg en verzorging. De manier waarop ze met mij dochter omging, geweldig!
  • Heel lief !
  • Had geduld met onze tiener.
  • De fysiotherapeut was √°ltijd positief. Ook al was de vooruitgang op momenten wat minder, de fysiotherapeut bleef positief. Dat vonden wij echt heel erg fijn.
  • Ons dochtertje is ongeveer een jaar onder behandeling geweest. We zijn erg tevreden over het behaalde resultaat. We zijn altijd goed geholpen en werden vanaf moment 1 begrepen. Mochten we in de toekomst nog eens fysio nodig hebben zullen we zeker terug komen, een aanbeveling voor een ieder!
  • Deskundige, vriendelijke behandeling!
  • De omgang met mijn dochter, erg leuk om te zien! en de goede tips en adviezen die we mee naar huis kregen om te oefenen, hebben er veel aan gehad en nog steeds veel profijt van.
    Bedankt voor je inzet en meedenken, actief met de leerkrachten contact opnemen en inspelen op actuele situaties
  • Dat jullie me goed geholpen hebben en ik vond de fysiotherapeuten heel aardig.
× Home Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie algemeen Meetinstrumenten Behandeling Wie zijn wij Samenwerking Informatie voor leerkrachten
Baby
Babyfysiotherapie Voorkeurshouding Plagiocephalometrie (PCM) Motorische ontwikkelingsachterstand Prematuur-dysmatuur Huilbaby
Peuter & Kleuter
Kinderfysiotherapie 2-6 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Afwijkend looppatroon of tenenloop Gratis voetencheck Het ELK-team
Schoolkind
Kinderfysiotherapie 6-18 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Fijne motoriek Schrijfproblemen DCD Rugklachten Groeigerelateerde pijnklachten heup/ knie/ voet Het sportende kind Medical taping Gratis voetencheck Het ELK-team
Prikkelverwerking Contact
Contactgegevens Eerste afspraak maken Afspraak wijzigen of afzeggen Locaties Klachten