Tekening kind

U bevindt zich hier: home > huisreglement

Tekening kind

Huisreglement

Download hier het huisreglement als PDF

Om te zorgen dat onze behandeling optimaal tot zijn recht komt en voor een goede gang van zaken zijn er huisregels opgesteld.

Wat vragen wij van u en wat mag u verwachten van ons:

Wanneer u reeds een afspraak heeft, hoeft u zich niet meer te melden bij de receptie, maar kunt u in de wachtkamer plaatsnemen. Uw fysiotherapeut zal uw kind dan op de afgesproken tijd ophalen.

Wilt u bij uw eerste afspraak de zorgverzekeringspas, het identiteitsbewijs van uw kind en de verwijsbrief (als u die heeft gekregen van de verwijzend arts) meenemen? Wij zijn verplicht deze gegevens te controleren en in te voeren in onze administratie. Als uw gegevens tussentijds wijzigen, wilt u dit dan s.v.p. doorgeven?

Wilt u bij iedere behandeling een eigen handdoek meenemen en zorgen voor persoonlijke hygiëne?

Tevens dient u het afsprakenkaartje, welke u krijgt als u de eerste keer een afspraak maakt in de praktijk, iedere behandeling mee te nemen.

Wij vragen U om schoenhoesjes te dragen in de behandelruimtes, omdat de kinderen vaak op blote voeten oefenen en ook baby’s en peuters soms op de grond liggen of zitten.

Zorg dat u op tijd aanwezig bent voor uw afspraak. Indien u te laat bent, kunt u geen aanspraak maken op de verloren behandeltijd.

Wilt U samen met uw kind er op letten dat de tijdschriften en het speelgoed in de wachtruimte opgeruimd worden na gebruik?

Als extra service sturen wij u een afsprakenherinnering, per email of telefoon.
Het niet ontvangen van een herinnering betekent niet dat de afspraak niet doorgaat. U kunt geen rechten ontlenen het wel of niet ontvangen van een herinnering.

Bij verhindering dient u uw afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. 

Afzeggingen kunt u telefonisch ( bellen, app, sms), per e-mail of in de praktijk doen.

Voor afspraken op maandag geldt dat de afspraak maandag vóór 8 uur afgezegd moet zijn, liefst per email.
Wij zijn genoodzaakt om niet op tijd geannuleerde behandelingen in rekening te brengen. Het wettelijk toegestane wegblijftarief wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Maak uw verwachtingen ten aanzien van de behandeling altijd kenbaar. Ter ondersteuning van het behandeleffect vragen wij u onze adviezen serieus te nemen en op te volgen.

Uw kind wordt in principe onderzocht en behandeld door één en dezelfde fysiotherapeut. Uitzondering hierop is de periode dat uw fysiotherapeut door vakantie, ziekte of nascholing afwezig is. Op dat moment zal de behandeling, na overleg met u, worden overgenomen door een collega fysiotherapeut.  Ook kan het zijn dat uw fysiotherapeut het in het belang van uw behandeling noodzakelijk vindt een collega fysiotherapeut (mogelijk met een andere specialisatie) te raadplegen en mogelijk de behandeling door hem/haar te laten overnemen (een en ander natuurlijk weer in overleg met u).
U bent vrij om aan te geven door welke fysiotherapeut u behandeld wenst te worden.
U passeert daarbij niemand van ons. Wij hebben als team tot doel u zo goed mogelijk van dienst te zijn en de ene fysiotherapeut past nu eenmaal beter bij u dan de andere.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten. Kinderen tot 18 jaar hebben een vergoeding van 18 behandelingen op de basisverzekering.
Per verzekeraar en per polis kan de vergoeding voor aanvullende fysiotherapie verschillen. Kijkt u zelf goed na of uw kind aanvullend verzekerd is voor fysiotherapie. Wij dragen hiervoor geen verantwoordelijkheid. Het eventueel overschrijden van het te vergoeden budget is uw eigen verantwoordelijkheid en de kosten hiervan zullen bij u in rekening worden gebracht.
Om te voorkomen dat u uw budget voor fysiotherapie overschrijdt is het belangrijk dat u meldt of u in een andere fysiotherapie – of oefentherapiepraktijk in behandeling bent of eerder dit jaar in behandeling bent geweest.

De tarieven voor niet gecontracteerde fysiotherapie en de betalingsvoorwaarden hangen op in de wachtkamer en zijn te vinden op onze website.

Laat geen waardevolle spullen achter in de wachtruimte en behandelruimtes. Kinderfysiotherapie Daelenbroeck is niet verantwoordelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen in het pand of op het buitenterrein.

Indien u een klacht heeft over uw fysiotherapeut of een andere klacht, dan kunt u dit met hem/haar bespreken of met de praktijkhouder. De praktijk is aangesloten bij een externe klachtencommissie. Informatie over uw rechten als cliënt en de klachtenregeling vindt u op onze website. Indien u ontevreden bent over uw behandeling, of een klacht heeft over uw fysiotherapeut, bespreek dit dan in eerste instantie met hem/haar. Komt u hier niet samen uit, of vindt u het niet wenselijk om uw probleem met de desbetreffende therapeut te bespreken, dan is het altijd mogelijk u tot de praktijkeigenaar te wenden. Wij zullen altijd ons best doen om de zaak naar tevredenheid op te lossen. Lukt dit desondanks niet, dan kunt u een klacht indienen. Indien u dat wenst, kunt u bij het indienen van een klacht ondersteuning en advisering krijgen van de patiëntenorganisatie NPCF.

Kinderfysiotherapie Daelenbroeck heeft een klachtenprocedure. Wij zijn hiervoor aangesloten bij de klachtenregeling van het KNGF. Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Wij hanteren in onze praktijk een privacyreglement. Belangrijk onderdeel hierin is, dat uw persoonsgegevens en behandeldossier zich in een beveiligd computerbestand bevinden en dus niet toegankelijk zijn voor derden. Eventuele schriftelijke bijlagen, behorend bij uw dossier, worden in een afgesloten kast bewaard.
Zonder uw toestemming zullen wij geen informatie over uw aandoening aan anderen dan uw verwijzend arts geven. 
Informatie aan een collega fysiotherapeut wordt slechts dan gegeven als dit in het belang is van uw behandeling.
Ons volledige privacyreglement kunt u vinden op onze website.

U ontvangt van ons (na afronding van de therapie of na meerdere behandelingen) een verzoek om deel te nemen aan een vragenlijst. Wij willen graag weten hoe u de behandeling heeft ervaren. Zo kunnen wij onze zorgverlening voor u optimaliseren. Deelname is dus zeer relevant en wordt op prijs gesteld.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u zich wenden tot de fysiotherapeuten.

 

Juli 2019

Gratis voetencheck

Gratis voetencheck kindervoeten

Ervaart uw kind pijn en/of een vermoeid gevoel aan de voeten tijdens of na bewegen? Maakt u zich zorgen over afwijkende stand van de voeten van uw kind? Valt of struikelt uw kind veel? Kinderfysiotherapie Daelenbroeck organiseert samen met Podotherapie Daelenbroeck een gratis kindervoetenspreekuur.

Heeft uw kind klachten of heeft u vragen over de voetstand of het looppatroon van uw kind en wilt u liever niet wachten tot we de spreekuren weer kunnen opstarten? Dan kunt u altijd een afspraak maken voor een kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Een afspraak maken kan via onze contactpagina. 
Het kinderfysiotherapeutisch onderzoek is niet gratis en zal bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

Voor 2023 zijn de volgende gratis spreekuren gepland:

 • Dinsdag 14 februari: tussen 15.30 en 17.30 uur
 • Donderdag 22 juni: tussen 15.30 en 17.30 uur
 • Donderdag 5 oktober: tussen 15.30 en 17.30 uur

Locatie

Kinderfysiotherapie Daelenbroeck, Medisch Centrum Bredeweg
Bredeweg 239 (2e verdieping, lift aanwezig) in Roermond

Omdat kinderen het moeilijk vinden om te wachten, is aanmelden wel nodig: U kunt voor het gratis kindervoetenspreekuur een mail sturen naar receptie@podotherapiedaelenbroeck.nl of bellen met 0475-322262.

 

Klik hier voor meer informatie

afspraak-maken-of-wijzigen.html
afspraak-maken-of-wijzigen.html

Wat ouders en
kinderen vertellen

 • Wij vonden het echt heel prettig dat de fysiotherapeut aan huis kwam voor onze baby. En hadden volste vertrouwen in de therapeute, bedankt hiervoor!
 • Geduldig en realistische kijk op het probleem en progressie die mogelijk is.
 • Prettige behandelsfeer en omgang met mijn dochter.
 • We zijn doorgestuurd naar collega toen klacht niet verder verbeterde en niet eindeloos doorgegaan, maar eerlijk grens aangegeven
 • Het vertrouwen dat ze mij gaf, en de zorgen die ze van mij af nam.
 • Complimenten over de betrokkenheid, expertise en prettig in de omgang.
 • Snel bereikbaar en zeer deskundig advies
 • Zeer prettige en deskundige begeleiding vanuit de fysiotherapeut met uitstekende resultaten.
 • Fijne fysiotherapeut. Altijd goed ingespeeld op de situatie. Goed gekeken naar de behoefte van mijn dochter en altijd goede tips gegeven. Ook altijd eerlijk geweest over de ontwikkeling.
 • Heel blij met de fijne behandelingen! Dank voor de heldere benadering waarbij de liefde en passie voor het vak en kindjes/baby’s uit alles blijkt!
 • Denkt goed mee Fijne fysiotherapeut Prettig in de omgang.
 • Zeer deskundig en erg leuk met kinderen waardoor ze graag komen.
 • Vriendelijk, duidelijk en past de behandeling aan naar wat bij het kind past.
 • Ik heb de begeleiding van de fysio als zeer prettig ervaren, dankjewel!
 • Ze waren prettig in de omgang en dachten met ons mee! Hielden zeer goed rekening met de corona, afspraken konden op een veilige manier doorgaan.
 • Heel betrokken en fijn contact
 • Ik kwam er al met mijn andere zoon dat is heel goed bevallen daarom dacht ik bij fysiotherapie voor de jongste ook meteen aan jullie als fysio. Heel erg kindvriendelijk.
 • Hele lieve therapeut gehad
 • Geduldige manier van benaderen van onze dochter. Het op het gemak stellen van onze dochter en de manier van communiceren met haar.
 • Fijne begeleiding, afspraken makkelijk te maken.
 • Ook al waren verbeteringen bijna niet mogelijk, toch is er alles aan gedaan om alles uit te proberen. Het lag uiteindelijk niet aan de therapie maar echt aan het lichaam van het kind.
 • Mijn dochter heeft sinds haar ziekte een hele vakbekwame behandeling gekregen. Ze werd heel persoonlijk benaderd waardoor een vertrouwensband ontstond! Geweldig!
 • Het waren voor mijn dochter gezellige en vrolijke consulten met leuke oefeningen. Hierdoor was het geen moeite om mijn de dochter te motiveren om er naartoe te gaan en om de oefeningen thuis te doen.
 • Laura is open, sociaal, professioneel, warm en heel lief voor mijn zoontje van 3 maanden.
 • Je doet een goede werk!
 • Marjo is een enorm kundig maar zeker ook warm persoon. Ze nam de klachten van onze dochter serieus en heeft ons tips gegeven waarmee we ook thuis aan de slag konden. Onze dochter vond het altijd heel gezellig als Marjo kwam en we hebben haar echt vooruit zien gaan qua ontwikkeling. Marjo zorgde ook dat wij ons weer zekerder gingen voelen over ons dochtertje, en dan mn rondom haar ontwikkeling en mogelijkheden. Wij zullen Marjo zeker nog gaan missen!
 • Alles, goede begeleiding, duidelijke uitleg en goede oefeningen met resultaat.
 • Gewoon super in alles en heel prettig ervaren allemaal en ook veel baat bij gehad.
  Vooral doorgaan zoals ze doen.
 • Goed betrokken, neemt de tijd voor de klant
 • Alles was netjes en snel geregeld
 • Ik heb de fysiotherapie als prettig ervaren voor mijn kindje. Ik maakte me veel zorgen, de fysiotherapeuten begreep mij en heeft mij vaak gerust weten te stellen tijdens de behandeling.
 • Dat ze een lieve schat is die de afgelopen jaren ontzettende goede zorg verleent heeft aan mijn zoon en ze had elke keer op het einde een lief klein verassinkje voor mijn zoon als ie zn best had gedaan. Verder is ze heel professioneel en weet wat ze doet en ze is lief voor kinderen. Tip: Dat je makkelijker in contact kan komen met Daelenbroeck indien je bv. een afmelding op tijd wilt doorgeven maar volgens mij hebben jullie dat al aangepast.
 • Fijne begeleiding, kreeg telkens goede tips en oefeningen waarmee wij aan de slag konden.
 • Goede begeleiding, uitleg en verzorging. De manier waarop ze met mij dochter omging, geweldig!
 • Heel lief !
 • Had geduld met onze tiener.
 • De fysiotherapeut was áltijd positief. Ook al was de vooruitgang op momenten wat minder, de fysiotherapeut bleef positief. Dat vonden wij echt heel erg fijn.
 • Ons dochtertje is ongeveer een jaar onder behandeling geweest. We zijn erg tevreden over het behaalde resultaat. We zijn altijd goed geholpen en werden vanaf moment 1 begrepen. Mochten we in de toekomst nog eens fysio nodig hebben zullen we zeker terug komen, een aanbeveling voor een ieder!
 • Deskundige, vriendelijke behandeling!
 • De omgang met mijn dochter, erg leuk om te zien! en de goede tips en adviezen die we mee naar huis kregen om te oefenen, hebben er veel aan gehad en nog steeds veel profijt van.
  Bedankt voor je inzet en meedenken, actief met de leerkrachten contact opnemen en inspelen op actuele situaties
 • Dat jullie me goed geholpen hebben en ik vond de fysiotherapeuten heel aardig.
× Home Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie algemeen Meetinstrumenten Behandeling Wie zijn wij Samenwerking Informatie voor leerkrachten
Baby
Babyfysiotherapie Voorkeurshouding Plagiocephalometrie (PCM) Motorische ontwikkelingsachterstand Prematuur-dysmatuur Huilbaby Kinderfysiotherapeutisch draagconsult
Peuter & Kleuter
Kinderfysiotherapie 2-6 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Afwijkend looppatroon of tenenloop Gratis voetencheck Het ELK-team
Schoolkind
Kinderfysiotherapie 6-18 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Fijne motoriek Schrijfproblemen DCD Rugklachten Groeigerelateerde pijnklachten heup/ knie/ voet Het sportende kind Medical taping Aanhoudende Lichamelijke Klachten Gratis voetencheck Het ELK-team
Prikkelverwerking Contact
Contactgegevens Eerste afspraak maken Afspraak wijzigen of afzeggen Locaties Klachten